Már-már hagyomány lesz ez a desszert a családi összejöveteleken, mert annyira szereti mindenki.
Hozzávalók:
kb. 50 db babapiskóta (400 g)
2-3 dl kávé (én 3:1 kávéval helyettesítem, mivel nem kávézunk, így kávéfőzőnk sincs)
rumaroma
tej
50 dkg mascarpone
4 tojás
4 cs. vaníliás cukor
4-5 ek. kristálycukor
Elkészítés
4 tojás sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral, majd a krémsajttal. A fehérjéket felverjük, beletesszük a kristálycukrot. Összevegyítjük a krémet a felvert tojásfehérjével, és hűtőbe tesszük. Lefőzzük a kávét, tejjel, cukorral, rumaromával ízesítjük. Belemártogatjuk a babapiskóták egy részét, és egy tál aljára tesszük. Erre jön a krém, majd újra piskóta. Így rétegezzük, míg el nem fogy a piskóta, a tetejére krém kerüljön! 4 órára hűtőbe tesszük. (Én általában előző este készítem el)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése