Csokis bukta

Csokis bukta 

 Bármilyen ízű pudinggal finom. A tésztája pedig hihetetlenül puha.

 Tészta:

 60 dkg liszt (előfordulhat, hogy több kell) 

1 teáskanál só 

 3 evőkanál cukor

 1 tojás 

 2 tojássárgája (legutóbb összesen 2 egész tojást tettem a tésztájába, plusz egyet használtam még a kenéshez)

 6 dkg puha vaj 

 3 dkg élesztő

 3 dl tej 

 Krém: 

 1 csomag vaníliás/csokis… puding

 3 dl tej 

 2 ek. cukor 

 5 dkg vaj

 Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz. Alaposan kidolgozzuk, langyos helyen pihentetjük 50 percig. A töltelékhez egy csomag pudingport 3 dl tejben 2 evőkanál cukorral megfőzünk. Miután kihűlt, 5 dkg vajjal felhabosítjuk. A tésztát kinyújtjuk, négyzeteket vágunk belőle, megtöltjük a töltelékkel és félbehajtjuk. Széleit lenyomkodjuk, tetejét kissé bevagdossuk és tojásfehérjével (vagy az egész felvert tojással) megkenjük. 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése