Gesztenyés krémes
Hozzavalók a tésztához:
· 6 tojás
· 6 evőkanál cukor
· 1 dl olaj
· 6 evőkanál liszt
· 1 teáskanál sütőpor
· 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
· 3 dl tej
· 1 csomag vaníliapuding
· 50 dkg gesztenyepüré
· 20 dkg vaj
· 20 dkg cukor
· rumaroma ízlés szerint (én elfelejtettem beletenni :D)
A tetejére:
· 5 dl habtejszín
· tortadara, csokireszelék…
ELKÉSZÍTÉSE:
Robotgéppel habosra verjük a tojást a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tepsi mérete 24×38 cm. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!) Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük. Fölverjük a tejszínt , rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Másnap a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése