Gesztenyés krémes

 Gesztenyés krémes

 Hozzavalók a tésztához: 

· 6 tojás

 · 6 evőkanál cukor

 · 1 dl olaj

 · 6 evőkanál liszt

 · 1 teáskanál sütőpor

 · 2 evőkanál kakaópor 

 A krémhez: 

· 3 dl tej

 · 1 csomag vaníliapuding

 · 50 dkg gesztenyepüré

 · 20 dkg vaj 

· 20 dkg cukor

 · rumaroma ízlés szerint (én elfelejtettem beletenni :D) 

 A tetejére: 

· 5 dl habtejszín 

· tortadara, csokireszelék…

 ELKÉSZÍTÉSE: 

Robotgéppel habosra verjük a tojást a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, sütőport, kakaót meg az olajat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. A tepsi mérete 24×38 cm. 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütjük a piskótát. (Tűpróba!) Összekeverjük a pudingport a cukorral, majd csomómentesen a tejjel, azután sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. Habosítjuk a vajat, hozzáadjuk a gesztenyepürét is, majd fokozatosan beletesszük a kihűlt pudingkrémet és a rumot is. A kihűlt piskótára kenjük. Fölverjük a tejszínt , rákenjük a gesztenyekrémre, meghintjük csokiforgáccsal. Néhány órára a hűtőbe tesszük. Másnap a legfinomabb.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése