Kakaós csiga

 Legfinomabb kakaós csiga 

Hozzávalók a tésztához: 

 1 kg liszt

 só

 6 evőkanál cukor

 2 egész tojás 

 kb. 5 dl tej 

 5 dkg élesztő 

 16 dkg olvasztott vaj 

 Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz adom, és alaposan összedolgozom. Meleg helyen duplájára kelesztem.

 Ezután kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. (2 téglalapot nyújtottam ebből a mennyiségből) 

 Töltelék: 

 10 dkg vaj 

 kakaópor

 porcukor 

 Felolvasztom a vajat, és egy ecsettel a tésztára kenem. Egy szűrűn keresztül alaposan megszórom kakaóval (teljesen takarja el a tésztát). A kakaós rétegre porcukrot teszek. Ezt sem szabad sajnálni, fedje a kakaóport. Ezután a hosszabb oldalánál fogva feltekerem a tésztát, mint egy bejglit. Kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket, viszonyleg közel egymáshoz, így nem elterül, hanem kissé magasabb lesz. 180 fokon 20 percig sütöm. 

 Tetejére:

 kb. 3 – 4 dl tej 

 2 vaníliás cukor 

 A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. Ettől lesz jó puha. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése