Legfinomabb kakaós csiga
Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt
só
6 evőkanál cukor
2 egész tojás
kb. 5 dl tej
5 dkg élesztő
16 dkg olvasztott vaj
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz adom, és alaposan összedolgozom. Meleg helyen duplájára kelesztem.
Ezután kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. (2 téglalapot nyújtottam ebből a mennyiségből)
Töltelék:
10 dkg vaj
kakaópor
porcukor
Felolvasztom a vajat, és egy ecsettel a tésztára kenem. Egy szűrűn keresztül alaposan megszórom kakaóval (teljesen takarja el a tésztát). A kakaós rétegre porcukrot teszek. Ezt sem szabad sajnálni, fedje a kakaóport. Ezután a hosszabb oldalánál fogva feltekerem a tésztát, mint egy bejglit. Kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket, viszonyleg közel egymáshoz, így nem elterül, hanem kissé magasabb lesz. 180 fokon 20 percig sütöm.
Tetejére:
kb. 3 – 4 dl tej
2 vaníliás cukor
A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel. Ettől lesz jó puha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése