Kenyérlángos

 Kenyérlángos

 1, 0 kg finomliszt 

 30 g friss élesztő (de 1 csomag instanttal is működik :)

 1 csipet cukor 

 1 ek só

 kb. 500ml víz

 Feltét: 

 ~30 dkg húsos császárszalonna / füstölt tarja 

   sonka 

 2 db közepes lilahagyma

 30 dkg sajt

 300 ml tejföl 



 Az élesztőt 150 ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet és a sót elkeverjük, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe öntjük az élesztős vizet, majd a további langyos vizet és bedagasztjuk. A tészta akkor jó, ha sima, nem ragad, viszonylag lágy. Kb. 20-30 percig kelesztjük, majd kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, megszórjuk kis kockára vágott szalonnával,sonkával, hagymával, majd reszelt sajttal beborítjuk. Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A sajt, szalonna és a tejföl hozzávetőleges mennyiség. Én általában ketté szedem a tésztát, és két adagban sütöm ki. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése