Gesztenyés kocka
Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
1 csomag sütőpor
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1.5 evőkanál kakaópor
Krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3.5 dl tej
25 dkg margarin (én csak 21 dkg-ot használtam)
20 dkg porcukor
Töltelékhez:
50 dkg háztartási keksz összetörve
25 dkg gesztenyemassza
4 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rumaroma
4 dl tej (te jó ég, most, hogy gépelem jövök rá, hogy én ezt kihagytam:D)
Tetejére:
10 dkg csokoládé
1 evőkanál olaj (Én most csak kész csokiöntetet tettem rá)
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós liszthez. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe egyengetjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, széltében kettévágjuk. (Alapból lapos piskótát kapunk, nem kell megijedni!) A krémhez a pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, azután a többi tejet hozzáöntjük és sűrűre főzzük, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral és a pudingba forgatjuk. A töltelékhez a kekszet durvára törjük, a többi alapanyagot összekeverjük, végül a kekszet is hozzáforgatjuk. A kakaós piskóta egyik felére rákenjük a krém felét, rásimítjuk a kekszes tölteléket, majd ismét krém következik, azután befedjük a piskóta másik felével. A csokit vízgőz fölött az olajjal elkeverve megolvasztjuk és bevonjuk vele a sütit. Pár órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése