Kevert meggyes

 Kavart kakaós meggyes süti 

4 tojás 

25 dkg cukor

 1 citrom leve és héja 

1 dl olaj 

30 dkg liszt

 1 csipet só 

1 cs. sütőpor 

1 dl tej 

1-2 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál tej 

gyümölcs – jelen esetben meggybefőtt

 Elkészítés 

A gyümölcsöt lecsöpögtetem. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját, a kakaópor kivételével összekeverem a hozzávalókkal. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a lisztes masszához. A massza 3/4-ét egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a maradék masszában elkavarom a kakaóport és az 1 evőkanál tejet, és kanállal kis halmokat teszek a világos massza tetejére. Rápotyogtatom a gyümölcsöket. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. Tűpróba! Ha kihűlt, szeletelve, porcukrozva tálalom


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése