Kavart kakaós meggyes süti
4 tojás
25 dkg cukor
1 citrom leve és héja
1 dl olaj
30 dkg liszt
1 csipet só
1 cs. sütőpor
1 dl tej
1-2 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál tej
gyümölcs – jelen esetben meggybefőtt
Elkészítés
A gyümölcsöt lecsöpögtetem. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját, a kakaópor kivételével összekeverem a hozzávalókkal. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és óvatosan hozzákeverem a lisztes masszához. A massza 3/4-ét egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a maradék masszában elkavarom a kakaóport és az 1 evőkanál tejet, és kanállal kis halmokat teszek a világos massza tetejére. Rápotyogtatom a gyümölcsöket. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm. Tűpróba! Ha kihűlt, szeletelve, porcukrozva tálalom
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése