Lecsós tarja tejfölös makarónival

 Lecsós tarja tejfölös makarónival 

Egyik kedvenc ételünk. Nagyszerű párosítás a tejfölös tészta a lecsós hússal. A végeredmény egy szaftos egytálétel. 

8 szelet tarja

 1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető, 2-2 paradicsomból , paprikából) 

 1 nagy doboz tejföl

 500 g makaróni

 só 

 bors 

 sajt 

 olaj 

 A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 180 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. Ez kb. 30 perc. Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk). A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. (Még 20 perc körülbelül). Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makaróni tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt. A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, kicsit összekeverjük, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése