Lecsós tarja tejfölös makarónival
Egyik kedvenc ételünk. Nagyszerű párosítás a tejfölös tészta a lecsós hússal. A végeredmény egy szaftos egytálétel.
8 szelet tarja
1 üveg kész lecsó (frissen is készíthető, 2-2 paradicsomból , paprikából)
1 nagy doboz tejföl
500 g makaróni
só
bors
sajt
olaj
A tarját ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a húsokat kevés olajjal kikent tepsibe vagy jénaiba rakjuk. 180 fokos sütőben, a húst félkészre sütjük. Ez kb. 30 perc. Addig, amíg a hús sül, elkészítjük a lecsót (de ha kész lecsót választunk, ezzel nem kell foglalkoznunk). A félig sült hús tetejére öntjük a kész lecsót, majd visszatesszük a sütőbe, készre sütjük. (Még 20 perc körülbelül). Amíg a hús sül, sós, forró vízben megfőzzük a makaróni tésztát. Majd ha már a hús készre sült, a kifőtt tésztát összekeverjük a nagy pohár tejföllel. Előbb azért nem, mert a tészta nagyon beszívja a tejfölt. A kész húsra halmozzuk a tejfölös makarónit, kicsit összekeverjük, megszórjuk reszelt sajttal, és rövid időre, míg a sajt elolvad, megpirul, visszatesszük a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése