Milánói sertésborda
Sertéskarajból megszokott módon rántott húst készítünk.
Hozzávalók a tésztához:
250 g makaróni tészta
víz
só
Hozzávalók a mártáshoz:
50 ml olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g gépsonka
1 kis üveges gomba
1 teáskanál kakukkfű (elhagyható)
360 g paradicsompüré
bors, só
cukor
Tálaláshoz:
reszelt sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gépsonkát felcsíkozzuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felcsíkozott gépsonkát is. 2 perc kevergetés, pirítás után hozzáadjuk a felaprított gombát. Meghintjük sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és forralunk egyet rajta. (Én tettem bele egy kanál cukrot is, de ez ízlés dolga.) Kis lángon főzzük még 3-4 percen át. A tésztát készre főzzük enyhén sós, lobogó vízben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése