Milánói sertésborda



Milánói sertésborda

Sertéskarajból megszokott módon rántott húst készítünk. 

 Hozzávalók a tésztához: 

 250 g makaróni tészta

 víz

 só 

 Hozzávalók a mártáshoz: 

50 ml olívaolaj 

1 fej vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

100 g gépsonka 

1 kis üveges gomba

 1 teáskanál kakukkfű (elhagyható) 

360 g paradicsompüré 

bors, só 

cukor 

 Tálaláshoz:

 reszelt sajt 

 Elkészítés: 

 A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk. A gépsonkát felcsíkozzuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felcsíkozott gépsonkát is. 2 perc kevergetés, pirítás után hozzáadjuk a felaprított gombát. Meghintjük sóval, borssal és a friss kakukkfűvel, majd hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és forralunk egyet rajta. (Én tettem bele egy kanál cukrot is, de ez ízlés dolga.) Kis lángon főzzük még 3-4 percen át. A tésztát készre főzzük enyhén sós, lobogó vízben.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése