Rakott bolognai

 Rakott bolognai 

 Hozzávalók: 

 500 g penne tészta 

 850 g tejföl 

 3 tojás 

 1 kg darált hús 

 140 g paradicsompüré 

 1 vöröshagyma 

 1 gerezd fokhagyma 

 só, bors, piros paprika, oregánó, bazsalikom 

Ketchup 

 Sajt 

 A tésztát kifőzzük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Fehéredésig sütjük, majd fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét és a ketchupot (én ebből kb. 1d l teszek, illetve egy kis kanál cukrot is szoktam hozzáadni). A tejfölt összekeverem a felvert tojásokkal. A tésztát egy jénaiba öntjük, hozzáadjuk a húst és jól összekeverjük. Ráöntjük a tejfölös masszát, jól átforgatjuk az egészet. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése