Rakott bolognai
Hozzávalók:
500 g penne tészta
850 g tejföl
3 tojás
1 kg darált hús
140 g paradicsompüré
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, piros paprika, oregánó, bazsalikom
Ketchup
Sajt
A tésztát kifőzzük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát és a húst. Fehéredésig sütjük, majd fűszerezzük. Hozzákeverjük a paradicsompürét és a ketchupot (én ebből kb. 1d l teszek, illetve egy kis kanál cukrot is szoktam hozzáadni). A tejfölt összekeverem a felvert tojásokkal. A tésztát egy jénaiba öntjük, hozzáadjuk a húst és jól összekeverjük. Ráöntjük a tejfölös masszát, jól átforgatjuk az egészet. Tetejére sajtot reszelünk, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése