Ropogós karfiolfasírt

Ropogós karfiolfasírt 

 1 kg karfiol (én egy közepes fejet vásároltam, nem mértem le)

 5 dkg sajt 

2 db tojás

 3 evőkanál zsemlemorzsa 

2 gerezd zúzott fokhagyma

 só

 bors

 olaj 

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd forrásban lévő vízben körülbelül 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tojásokat, reszelt sajtot, ízesítjük sóval, borssal , fokhagymával, majd 2-3 evőkanál zsemlemorzsa segítségével sűrű masszát készítünk belőle. Sűtőpapírral kibélelünk egy tepsit. Gombócokat formálunk a masszából, kevés zsemlemorzsában meghempergetjük, tepsibe helyezzük, majd kézzel lelapítjuk. Kevés olajjal megspricceljük, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Önállóan, tartármártással, de főzelék feltétként is finom. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése