Babgulyás

 Jó sűrű babgulyás 

Hozzávalók: 

 1 kg hús (jelen esetben sertéscomb, de marhából is készülhet) 

 2 doboz babkonzerv (időtakarékosság :D)

 4-5 sárgarépa (én répából mindig sokat teszek, mert ezt szeretem benne a legjobban ) 

 1 csokor petrezselyem

 1-2 fehérrépa 

 1 nagy vöröshagyma 

 2-3 babérlevél 

 2 tv paprika 

 2 paradicsom

 1 kis fej zeller 

 pirospaprika, só, bors, kömény

 olaj

 Elkészítés: 

 A húst és a zöldségeket tisztítsuk meg, kockázzuk fel. Az olajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a húst egy kis kömény társaságában. Amikor fehérednek a húskockák, adjuk hozzá a pirospaprikát, és öntsük fel vízzel, többel, mint amennyi ellepi. Ezután tegyük bele a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk. Ha kissé megpuhult a hús, tegyük bele a zöldségeket. Amikor minden kellően megpuhult, rakjuk bele a babot és a petrezselymet. Pár percig még főzzük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése