Jó sűrű babgulyás
Hozzávalók:
1 kg hús (jelen esetben sertéscomb, de marhából is készülhet)
2 doboz babkonzerv (időtakarékosság :D)
4-5 sárgarépa (én répából mindig sokat teszek, mert ezt szeretem benne a legjobban )
1 csokor petrezselyem
1-2 fehérrépa
1 nagy vöröshagyma
2-3 babérlevél
2 tv paprika
2 paradicsom
1 kis fej zeller
pirospaprika, só, bors, kömény
olaj
Elkészítés:
A húst és a zöldségeket tisztítsuk meg, kockázzuk fel. Az olajon dinszteljük meg a hagymát, majd tegyük rá a húst egy kis kömény társaságában. Amikor fehérednek a húskockák, adjuk hozzá a pirospaprikát, és öntsük fel vízzel, többel, mint amennyi ellepi. Ezután tegyük bele a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk. Ha kissé megpuhult a hús, tegyük bele a zöldségeket. Amikor minden kellően megpuhult, rakjuk bele a babot és a petrezselymet. Pár percig még főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése