Epres - pudingos piskóta

 Epres-pudingos piskóta 

 Hozzávalók: 

 4 tojás

 csipet só 

 10 dkg cukor 

 1 vaníliás cukor 

 2 tk. vanília aroma 

 1 dl víz 

 1 dl olaj 

 25 dkg liszt

 0.5 csomag sütőpor 

 40 dkg eper

 Pudinghoz:

 1 csomag fehér csokoládé pudingpor 

 3.5 dl tej 

 3-5 evőkanál cukor 

 Elkészítés: 

 A pudingot a leírtak szerint elkészítjük. Kihűtjük. Néha keverjük meg, hogy ne legyen bőrös! 

 Az eprek szárát eltávolítjuk, megmossuk, félbevágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukrokkal, vanília aromával, olajjal és vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Csomómentesre keverjük és beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát (az én tepsim mérete 32×25 cm ). A kihűlt pudingot teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük. A félbevágott eprekkel díszítjük. 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát, de arra ügyeljünk, hogy ne a pudingba, hanem a tésztába szúrjuk! 🙂


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése