Epres túrókrém

 Epres túrókrém 

 Hozzávalók: 

 500 g eper

 450 g tehéntúró 

 450 g tejföl 

 250 ml habtejszín

 1 csipet só 

 1 csomag vaníliás cukor 

 5 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)

 fél citrom leve és héja

 kb. 30 db babapiskóta 

 Az epret megmossuk, majd negyedekre vágjuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kétféle cukrot, sót és a citrom levét és héját. Összekeverjük. A tejszínt felverjük és a túróhoz adjuk. Egy jénai / tepsi (az én tálam 24×28 cm) alját kirakjuk babapiskótával, rátesszük a túrókrém és az eprek felét is. Ezután újabb sor piskóta és a maradék túró és eper kerül rá. Néhány órát a hűtőben pihentetjük, hogy a piskóta megpuhuljon. Ez kb. 3-4 óra. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése