Sajttal töltött húsgombóc

 Sajttal töltött húsgombóc 

Hozzávalók 

1 kg darált hús 

Só,  bors

2 ek. mustár 

2 ek. majonéz 

2 ek. reszelt sajt

4-5 ek. zsemlemorzsa

1 tojás 

Fokhagyma 

3 dl főzőtejszín

Oregánó,  bazsalikom 

Sajt 


A húst összekeverem a tojással,  sóval,  borssal, majonézzel, mustárral, reszelt sajttal, zsemlemorzsával, fokhagymával. Jól összedolgozom. Fél órára a hűtőbe teszem. Ezután kis darabot csípek belőle, kilapítom,  beleteszek egy kocka sajtot,  gombóccá gyúrom. Egy serpenyőbe olajat öntök,  megpirítom benne a gombócokat. Amikor már szép pirosak, felöntöm tejszínnel, és összefőzöm ( ha túl sok rajta az olaj, akkor azt szűrjük le, mielőtt hozzáadjuk a tejszínt). Ha túl hígnak találjuk,  kevés liszttel sűrítsük be. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése