Sajttal töltött húsgombóc
Hozzávalók
1 kg darált hús
Só, bors
2 ek. mustár
2 ek. majonéz
2 ek. reszelt sajt
4-5 ek. zsemlemorzsa
1 tojás
Fokhagyma
3 dl főzőtejszín
Oregánó, bazsalikom
Sajt
A húst összekeverem a tojással, sóval, borssal, majonézzel, mustárral, reszelt sajttal, zsemlemorzsával, fokhagymával. Jól összedolgozom. Fél órára a hűtőbe teszem. Ezután kis darabot csípek belőle, kilapítom, beleteszek egy kocka sajtot, gombóccá gyúrom. Egy serpenyőbe olajat öntök, megpirítom benne a gombócokat. Amikor már szép pirosak, felöntöm tejszínnel, és összefőzöm ( ha túl sok rajta az olaj, akkor azt szűrjük le, mielőtt hozzáadjuk a tejszínt). Ha túl hígnak találjuk, kevés liszttel sűrítsük be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése