Tejszínes hagymakrémleves

Tejszínes hagymakrémleves

 Hozzávalók: 

 5 fej közepes vöröshagyma 

1-2 fej fokhagyma

 1,5 l húsleves (vagy 2 leveskockából) 

2 dl tejszín 

1 kanál liszt

 só 

tárkony 

bors 

petrezselyem 

levesgyöngy /pirítós kenyér 

(nekem a sajtot és a kenyeret a pirított sajtos bagett helyettesítette)

 reszelt sajt 

pirított bacon 

 A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk rajta. Sütőben piríthatunk sajtos bagettet, serpenyőben bacont hozzá .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése