Tejszínes hagymakrémleves
Hozzávalók:
5 fej közepes vöröshagyma
1-2 fej fokhagyma
1,5 l húsleves (vagy 2 leveskockából)
2 dl tejszín
1 kanál liszt
só
tárkony
bors
petrezselyem
levesgyöngy /pirítós kenyér
(nekem a sajtot és a kenyeret a pirított sajtos bagett helyettesítette)
reszelt sajt
pirított bacon
A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és kevés olajon, víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha kész, összeturmixoljuk, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, majd felöntjük a húslevessel és a tejszínnel, ízesítjük a fűszerekkel, és egyet forralunk rajta. Sütőben piríthatunk sajtos bagettet, serpenyőben bacont hozzá .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése