Tejszínes-sajtkrémes húsgombócok

 Tejszínes- sajtkrémes húsgombócok

 Hozzávalók a húsgombóchoz 

 90 dkg darált hús 

 8 evőkanál zsemlemorzsa 

3 gerezd fokhagyma

 2 db tojás

 2 evőkanál olaj 

fűszerpaprika, só,bors 

 Szósz 

 20 dkg krémsajt 

5 dl tejszín 

2 gerezd fokhagyma 

2 -3 evőkanál liszt

 só,fehérbors,szerecsendió 

Elkészítés: A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe. A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 45 perc alatt. Köretként kukoricás rizst készítettem mellé



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése