Sütőben sült fűszeres csirkemáj
Még hogy májat nem lehet sütőben sütni. Dehogynem! Titka a jó pác, hogy ne száradjon ki. Egyáltalán nem kemény, hanem nagyon finom, puha, omlós húst kapunk végeredményül. Már többször készítettem, soha nem lett kemény.
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
1.5 kg krumpli
fűszerek: só, bors, majoranna, oregánó, piros paprika (bár én legutóbb a majorannát és az oreganót kihagytam)
kb. 2 dl olaj
A májat megtisztítom, a krumplit megpucolom,felkockázom, majd mindkettőt külön edényben kb. 7 percig felteszem főzni. Közben elkészítem a pácot az olajból és a fűszerekből. A krumplit sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megsózom, majd rárakom a májat és az egészet leöntöm a páccal. Én kanállal locsoltam, hogy minden egyes májra alaposan jusson. 180 fokon 30-40 percig sütöm. Hagymát is lehet közé tenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése