Zöldborsós-sajtos bundában sült csirkemell

 Zöldborsós-sajtos bundában sült csirkemell

 Örülök, hogy elkészítettem ezt az ételt. Kicsit féltem tőle, hogy fog rajtamaradni a borsó, de semmilyen gond nem volt vele, a massza jól összeáll, nem nehéz kisütni. Különleges íze van, érdemes elkészíteni. 

Hozzávalók:

 50 dkg csirkemell 

 só, bors 

 Panírhoz: 

 10 dkg liszt

 20 dkg zöldborsó

 15 dkg sajt

 3 tojás

 2 dkg vaj 

 só, bors, 

olaj

 A serpenyőben felhevítjük a vajat. Pár percig dinszteljük rajta a borsót. Sózzuk, felöntjük fél dl vízzel. Alacsony lángon, fedő alatt 1-2 percig forraljuk, majd félretesszük. A tojásokat enyhén felverjük, sózzuk. Eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sajtot. A húst megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A szeleteket kevés lisztbe forgatjuk, majd a borsós masszába mártjuk. Kevés felhevített olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük róla a felesleges zsiradékot. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése