Fakanalas süti

 Fakanalas süti 

 Egyszerű, hamar elkészül és nagyon finom.

 A recept egy kis tepsire vonatkozik, ami kb. 20×25-ös. 

 Tészta:

 35 dkg sima liszt 

 10 dkg kristálycukor

 12 dkg olvasztott margarin

 2 tojás 

 2 dl tej 

 fél csomag sütőpor 

 csipet só 

 1 citrom reszelt héja

 Máz:

 20 dkg vaj

 15 dkg porcukor

 5 dkg cukrozatlan kakaópor

 6 evőkanál tej 

 A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 – 20 perc alatt megsütjük. Sütőfüggő, inkább végezzünk tűpróbát!!! A megsült süteményt kiborítjuk egy tálcára, és rögtön egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk bele. Minél több lyukat csinálunk, annaál több helyen lesz máz.

 Elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy edényben simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! Ráöntjük a sütemény tetejére, és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Picit hagyjuk dermedni. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése