Mézes-szezámmagos csirkemell
Hozzávalók a bundához:
1 csirkemellfilé (én egy kg-ból csináltam, annyi, hogy jó púposan tettem a lisztet, de elég volt a massza)
9 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
2 tojás
1 csipet só
1.5 dl víz
1 sütőpor
Mázhoz:
(na ez nekem kevés lett, jóval több mézet és ketchupot használtam el)
10 dkg ketchup
2 teáskanál méz
1 csomag szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágjuk (én vegyesen csináltam kisebbeket és nagyobbakat is). A bundához valókat alaposan összekeverjük, sűrű masszát kell kapnunk. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk benne, majd forró olajban kisütjük. A mázhoz összekavarjuk a mézet és a ketchupot, beletesszük a szezámmagot, és megforgatjuk benne a bundázott csirkét. Rizzsel, pirított tésztával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése