Zöldséges-mascarponés leves
Karácsonyi menünk első fogása volt ez a mennyei leves. Nem túlzok a jelzővel. Régen ettem ennyire jóízű levest. A család minden tagja kétszer szedett belőle, közben pedig áradoztak és receptet kértek. Kell ennél több?
Hozzávalók:
1 póréhagyma
2 fokhagyma
5 dkg vaj
3 dl tejszín (ha túl sűrű, mehet bele több)
25 dkg mascarpone
40 dkg zöldség keverék (tetszés szerinti)
15 dkg reszelt füstölt sajt
1 púpozott ek liszt
1 liter víz
Ízlés szerint só és őrölt fehér bors
Igény esetén ételízesítő
A hagymákat fölaprítom, a felhevített vajon kb. 5 percig sütöm őket. Felöntöm vízzel, fűszerezem, 10 percig főzöm. Ezután leturmixolom (a hagymát), majd beleteszem a zöldségkeveréket. Puhára főzöm. A mascarponét simára keverem a liszttel és a tejszínnel. Pár kanál forró levet adok hozzá, majd a leveshez öntöm. Összeforralom. Reszelt sajttal, Bake rollsszal kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése