Zöldséges-mascarponés leves

 Zöldséges-mascarponés leves

 Karácsonyi menünk első fogása volt ez a mennyei leves. Nem túlzok a jelzővel. Régen ettem ennyire jóízű levest. A család minden tagja kétszer szedett belőle, közben pedig áradoztak és receptet kértek. Kell ennél több? 

 Hozzávalók: 

 1 póréhagyma 

 2 fokhagyma 

 5 dkg vaj

 3 dl tejszín (ha túl sűrű, mehet bele több) 

 25 dkg mascarpone 

 40 dkg zöldség keverék (tetszés szerinti) 

 15 dkg reszelt füstölt sajt 

1 púpozott ek liszt 

 1 liter víz

 Ízlés szerint só és őrölt fehér bors

 Igény esetén ételízesítő 


 A hagymákat fölaprítom, a felhevített vajon kb. 5 percig sütöm őket. Felöntöm vízzel, fűszerezem, 10 percig főzöm. Ezután leturmixolom (a hagymát), majd beleteszem a zöldségkeveréket. Puhára főzöm. A mascarponét simára keverem a liszttel és a tejszínnel. Pár kanál forró levet adok hozzá, majd a leveshez öntöm. Összeforralom. Reszelt sajttal, Bake rollsszal kínáltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése