Eredetileg húsvétra terveztem ezt a sütit. Beavattam a férjemet, aki rákeresett a sütire, és mondta, ne várjunk húsvétig..
Vasutas szelet
22x32 cm a tepsi
A tésztához
10 dkg vaj
4 db tojássárgája
20 dkg porcukor
2 dl 1,5%-os tej
12 g sütőpor
30 dkg búzaliszt
2 evőkanál holland kakaópor
A kenéshez
8 evőkanál sárgabarack lekvár
A habhoz
4 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig, habosra keverjük. A puha vajjal tovább dolgozzuk, majd hozzáadjuk a tejet és a sütőporral összeforgatott lisztet. A masszát kettéosztjuk, egyik felét a kakaóval sötétre színezzük. A tepsit vajjal kikenjük, majd a tésztát evőkanállal, felváltva beleszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha megsült a tetejét megkenjük baracklekvárral. Ha kész, a sütőt a legkisebb lángra (50-60 °C) állítjuk. A tojásfehérjéből a cukorból és a citromléből gőz fölött habot készítünk, ezt a habot a lekvárral megkent tésztára simítjuk, majd a már éppen csak meleg sütőbe toljuk, ahol a habot kb. 30-40 percen át szárítjuk. Ha kihűlt reszelt csokoládéval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése