Boszorkányujj

 Ha esetleg rendeznétek halloweenpartit, vagy hivatalosak lennétek,  akkor készítsetek boszorkányujjat . De parti nélkül is megsüthető😀

Amilyen csúnya, olyan finom 😀 

Ezt 2014-ben sütöttem 😮


Boszorkányujj


Tészta:


50 dkg liszt


25 dkg vaj


10 dkg porcukor


2 tojás


2 vaníliás cukor


2 kk sütőpor


20 dkg darált dió


Díszítés:


mandula (kb. 10 dkg)


piros színű lekvár vagy ételszínezék


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és ceruzavastagságú kis vékony hengereket készítünk. Az első és második harmaduknál összenyomjuk és késsel kis redőket vágunk, mint az ujjperceknél vannak. Az ujj végére körömnek egy mandulát ragasztunk piros színű lekvárral. Én a végét is bekentem, ezzel a csonkolás hatását szerettem volna kelteni… Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. 3 tepsivel lett ebből a mennyiségből.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése