Sorra kerülnek elő az "ezer éve" készített ételek.
Túrós kifli vanília öntettel
5 kifli
500 g túró
ízlés szerint kristálycukor
citromlé
fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
kb. fél liter tej a pudinghoz + kb. 2 dl a kiflihez
cukor
A kiflit felkarikázom, majd beleteszem egy tálba, ráöntom a 2 dl tejet, kicsit megforgatom, hogy mindegyiket érje. Ezután egy jénaiba pakolom sorba. A túrót ízesítem cukorral és citromlével. Jól összekeverem, majd a kiflire helyezem. 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
Közben elkészítem az öntetet. A vaníliapudingot a csomagoláson leírtak szerint elkészítem, annyi, hogy több tejben főzzük, hogy öntet állagú legyen.
A megsült kifli tetejére fahéjat szórok, kicsi öntet is mehet rá . Tálaláskor adom hozzá a többi öntetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése