Karalábé főzelék húsgombóccal
Igen, igen, egy újabb főzelék😀 mi azon ritka emberek közé tartozunk, akik imádják 🤷😀 Egy csoportban láttam ezt a párosítást, nagyon megtetszett. Tökéletes elkészítve is.
Karalábé főzelék húsgombóccal
3 karalábé
Só, bors, pirospaprika
Kb. 3 dl tejföl ( nem mértem, vödrös tejföl fele ment bele kb .)
2-3 evőkanál liszt
1 tk cukor
Húsgombóc
70 dkg darált hús
Só, bors, pirospaprika
Fokhagyma, vöröshagyma
A karalábét apró kockákra vágjuk, feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Ízesítjük. Amikor már negpuhult, hozzáadjuk a liszttel összekevert tejfölt. Én egy nagyon pici cukrot is tettem bele, ez lágyít a karalábé erős, karakteres ízén. De tényleg csak egy csipet kell, nem kell belőle sok.
A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük ( ízlés szerint fűszerezzük) , kevés olajon körbepirítjuk. Majd beletesszük a főzelékbe, pár percig még főzzük abban is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése