Karalábéfőzelék húsgombóccal

 Karalábé főzelék húsgombóccal

Igen, igen, egy újabb főzelék😀 mi azon ritka emberek közé tartozunk, akik imádják 🤷😀 Egy csoportban láttam ezt a párosítást, nagyon megtetszett. Tökéletes elkészítve is. 

Karalábé főzelék húsgombóccal 

3 karalábé

Só, bors, pirospaprika

Kb. 3 dl tejföl ( nem mértem, vödrös tejföl fele ment bele kb .)

2-3 evőkanál liszt 

1 tk cukor


Húsgombóc

70 dkg darált hús

Só, bors, pirospaprika

Fokhagyma, vöröshagyma


A karalábét apró kockákra vágjuk, feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Ízesítjük. Amikor már negpuhult, hozzáadjuk a liszttel összekevert tejfölt. Én egy nagyon pici cukrot is tettem bele, ez lágyít a karalábé erős, karakteres ízén. De tényleg csak egy csipet kell, nem kell belőle sok. 


A húsgombóc hozzávalóit összekeverjük ( ízlés szerint fűszerezzük) , kevés olajon körbepirítjuk. Majd beletesszük a főzelékbe, pár percig még főzzük abban is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése