Mandulás-kakaós kalács

Mandulás-kakaós kalács 

Tészta:

50 dkg liszt + a nyújtáshoz

2.5 dkg friss élesztő

12 dkg cukor

7 dkg vaj

csipet só

1 tojás

2.5 dl habtejszín

Töltelék:

5 evőkanál baracklekvár

3 evőkanál porcukor

5 evőkanál cukrozatlan kakaópor

10 dkg szeletelt mandula

Kenéshez :

1 tojás

2 evőkanál tej



A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáaadjuk a cukrot, az olvasztott vajat, sót, tojást és a langyos tejszínt. Alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk, majd letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. 

A lisztezett felületen átgyúrjuk a megkelt tésztát, majd kb. 30×50 cm-es téglalappá nyújtjuk. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert kakaóval és szeletelt manulával. 

A hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, mint a rétest. Éles késsel hosszában végigvágjuk, a két szálat egymással összefonjuk, koszorúvá hajlítjuk, majd a két végén összenyomkodjuk. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tejjel elkevert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük 45-50 perc alatt. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk. 

ui: Ha nem akarsz belőle koszorút készíteni, kettészedheted a tésztát, és két kisebb kalácsot is formázhatsz belőle. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése