Nagyon aktívak voltunk korán reggel a kislányommal. 10 óra előtt már kész voltunk 2 tepsi preckedlivel ( omlós , diós linzerrel). Szerintem érdemes duplázni a mennyiségeket. Nálunk nem biztos, hogy megéli a karácsonyt 😀
Preckedli
Hozzávalók:
Tészta
50 dkg liszt
10 dkg sertés zsír
15 dkg margarin
1 cs vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
2 db tojás
reszelt citromhéj
Tetejére
dió + kristálycukor keveréke a tetejére
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Én a zsírt és a margarint is megolvasztottam, jobban szeretek így dolgozni velük, hamarabb összeáll a tészta. Ha szükséges egy kis tejfölt tehetünk bele.
Amíg a diót daraboltam, tisztítottam, addig betettem a hűtőbe pihenni. Az apró diókat kristálycukorral összekeverjük.
A tésztát kb 1 cm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. (Nálunk megint mindenféle forma lett, mert Adél ezt élvezi a legjobban ♥️)
A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros dióval megszórjuk. Ezután a diós felével felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 fokon szép világos színűre sütjük (kb.15-20 perc).
Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése