Nem akartam 24-én egész délelőtt a konyhában robotolni, így egy gyorsan elkészíthető csirkemellet választottam főételnek.
Zöldséges krémsajttal töltött csirkemell
1 kg csirkemell
3 színes pritamin paprika ( zöld, sárga, piros)
1 répa
2 tubus (200g) krémsajt
Só, bors, majoránna
1 tojássárgája
Bacon
A csirkemelleket éles késsel felszúrjuk úgy, hogy üreg keletkezzen bennük. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A zöldségeket egyforma apró kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk őket. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával. Egy tálba szedjük, hozzáadjuk a krémsajtot és a tojássárgát.
Összekeverjük és a csirkemellbe töltjük. Körbetekerjük baconnel.
( Nekem volt olyan hús, amit nem lehetett felszúrni, annak a tetejére pakoltam a masszát. Úgy is szépen megsült és nagyon finom volt. Még intenzívebben lehetett érezni a töltelék ízét.)
Tepsibe tesszük ( én mindig , mindenféle étel előtt, legyen az desszert vagy főétel, teszek sütőpapírt a tepsibe) , 180 fokon kb. 30 - 40 perc alatt készre sütjük.
Készítettem mellé tartármártást, féltem, nehogy száraz legyen, de nem az ☺️
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése