Zserbótekercs

Zserbótekercs

 Kihevertétek már a karácsonyi sütik okozta sokkot? Most jutott eszembe, hogy a zserbótekercs receptjét még meg sem osztottam. Teljesen ugyanolyan íze van, mint a sima zserbónak. Csak sokkal egyszerűbb elkészíteni. 


Zserbótekercs

Tészta

40 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg zsír

1 db tojás

1 narancs reszelt héja

1 csomag száraz élesztő

1 dl langyos tej


A töltelék:

30 dkg dió

25 dkg baracklekvár

1 tk rumaroma

1 ek méz ( én ezt kihagytam, mert a dió cukrozott volt és a lekvár is édes )


A csokoládémázhoz:

10 dkg vaj

4 ek cukor

4 ek kakaópor

1 tk rumaroma

4 ek víz


Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük.

A töltelék hozzávalóit is összekeverjük.

A megpihent tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kenjük meg a diós krémmel. Majd óvatosan tekerjük fel.

A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra melegítsük elő. Amíg a sütő melegedik, addig hagyjuk pihenni a tekercseket. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg, egészen az aljáig. Kb 20 – 25 perc alatt készre sütjük. 

A csokoládémáz hozzávalóit edényben alacsony hőfokon melegítsük fel, amíg a cukor el nem olvad és be nem sűrűsödik.

 A kisült és kihűlt zserbótekercseket bevonjuk a csokoládémázzal.

Varjas Zsuzsa receptje



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése