Zserbótekercs
Kihevertétek már a karácsonyi sütik okozta sokkot? Most jutott eszembe, hogy a zserbótekercs receptjét még meg sem osztottam. Teljesen ugyanolyan íze van, mint a sima zserbónak. Csak sokkal egyszerűbb elkészíteni.
Zserbótekercs
Tészta
40 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg zsír
1 db tojás
1 narancs reszelt héja
1 csomag száraz élesztő
1 dl langyos tej
A töltelék:
30 dkg dió
25 dkg baracklekvár
1 tk rumaroma
1 ek méz ( én ezt kihagytam, mert a dió cukrozott volt és a lekvár is édes )
A csokoládémázhoz:
10 dkg vaj
4 ek cukor
4 ek kakaópor
1 tk rumaroma
4 ek víz
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük.
A megpihent tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kenjük meg a diós krémmel. Majd óvatosan tekerjük fel.
A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra melegítsük elő. Amíg a sütő melegedik, addig hagyjuk pihenni a tekercseket. Fogpiszkálóval szurkáljuk meg, egészen az aljáig. Kb 20 – 25 perc alatt készre sütjük.
A csokoládémáz hozzávalóit edényben alacsony hőfokon melegítsük fel, amíg a cukor el nem olvad és be nem sűrűsödik.
A kisült és kihűlt zserbótekercseket bevonjuk a csokoládémázzal.
Varjas Zsuzsa receptje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése