Répaszelet mascarponés krémmel
Ezzel a sütivel olyannál is sikert arattam, aki magáért a répáért nincs annyira oda 😉 nem muszáj krémet tenni a tetejére, csokibevonattal is finom.
Répaszelet mascarponés krémmel
Tésztához:
20 dkg sárgarépa
4 tojás
15 dkg porcukor
15 dkg darált mandula (én 10 deka szeletelt mandulával dolgoztam, apróra törtem, nem daráltam)
10 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
csipet só
1 csomag sütőpor
Krémhez:
25 dkg mascarpone
porcukor, citromlé, reszelt citromhéj ízlés szerint
A sárgarépát megtisztítjuk és finomra reszeljük. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a sárgarépát, a darált mandulát, a lisztet, sütőport, a citrom reszelt héját és egy csipet sót. Végül óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjével. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (20*30 cm), előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük.
A krém hozzávalóit összekeverjük és a kihűlt piskótára kenjük.
Tetejére tejcsokit reszeltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése