Oreo brownie

 Oreo brownie

A szokásos brownie receptem  egy kis Oreo keksszel feldobva ☺️

Hozzávalók egy kb. 20×30 cm-es tepsihez

2 dl tej

20 dkg vaj/margarin

3 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor

35 dkg cukor

1.5 dl natúr joghurt

2 tojás

csipet só

2 kávéskanál szódabikarbóna

25 dkg liszt

Kb 25db Oreo keksz

A tésztához vízgőz fölött összeolvasztjuk a tejet, a vajat/margarint, a kakaóport és a cukrot és 10 db apróra tört kekszet.  Vigyázzunk, ne legyen túl forró! Fakanállal hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, végül a sóval,  szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Beledobáljuk a maradék kekszet ( lehet egészben is, én tördeltem). 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki, vegyük ki 35 perc után, ha belül nyersnek tűnik, akkor is. Kihűlve krémes lesz.



Meggyes -túrós

 Meggyes-túrós

Nagyon finom túrós süti. Igazából nem muszáj rá rácsokat készíteni, akkor magasabb lesz az alja, vagy kevesebb lisztből készíthető. Én legközelebb lehet kihagyom a rácsokat, mert így nehezebben tudtam szépen szeletelni. 

A tészta:

60 dkg liszt

20 dkg Rama margarin

20 dkg cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás sárgája

reszelt cirtomhéj

A töltelék:

50 dkg túró

1 üveg meggybefőtt

cukor ízlés szerint

3 tojás habja

1 csomag vaníliás puding

a befőtt leve

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd elosztom egynegyed háromnegyed arányban. (Ha túl pergős a tészta, egy kis tejjel lehet lazítani). A nagyobb részt kinyújtom és sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe teszem. A kisebb részből lesznek a rácsok.

A túrót összekeverem a cukorral és a tojáshabbal(egy kevés habot tegyünk félre a rácsok lekenéséhez), majd a tésztára teszem. Rárakom a meggyet. A meggylevet a pudinggal besűrítem (ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk hozzá egy kis vizet), és még melegen a túróra öntöm. A maradék tésztából rácsokat teszek a tetejére, tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm. Amikor teljesen kihűlt akkor lehet szépen szeletelni.



Csirkés chilis bab tortillába

 Nagyon hamar elkészíthető ételt készítettem ebédre. Csirkés chilis bab tortillaba töltve , sütve

Hozzávalók

6 db tortilla lap

Kb 50 dkg csirkemell

1 konzerv kukorica

1 konzerv bab

1 kicsi paradicsompüré

Só, bors, pirospaprika, chili paprika...

1 hagyma 

Sajt 

A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst. Fűszerezzük. Beletesszük a paradicsompürét és a konzerveket. Ha megpuhult a hús, elkészült. 

Egy hőálló edényt kivajazunk. A tortilla lapokat megtöltjük ( a levét nem tettem bele!), feltekerjük, egymás mellé helyezzük őket. Szafttal meglocsoljuk mindegyiket, majd reszelt sajttal meghintjük. 180 fokon kb 15 percig sütjük



Sajtos-sonkás leveles tekercs

 Sajtos-sonkás leveles tekercs 

Én és a leveles tészta nagyon jó kapcsolatot ápolunk. Mindig kisegít a bajban😀Így volt ez ma is, amikor valami könnyű rágcsálnivalót akartam a család elé tenni uzsonnára. Egy újabb könnyen, gyorsan finomat recept 😀

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

Sonka

Sajt

Tejföl

Só, bors, fokhagyma

1 tojássárgája

A leveles tésztát ha kell, kinyújtjuk. A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, fűszerezzük. Megkenjük vele a tésztát. A szélére rátesszük szorosan egymás mellé a sonkákat, megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Felvert tojássárgával megkenjük. Kb. ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Egymástól picit távolabb rakjuk őket a tepsibe. 180 fokon kb 20 percig sütjük.