Meggyes -túrós

 Meggyes-túrós

Nagyon finom túrós süti. Igazából nem muszáj rá rácsokat készíteni, akkor magasabb lesz az alja, vagy kevesebb lisztből készíthető. Én legközelebb lehet kihagyom a rácsokat, mert így nehezebben tudtam szépen szeletelni. 

A tészta:

60 dkg liszt

20 dkg Rama margarin

20 dkg cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás sárgája

reszelt cirtomhéj

A töltelék:

50 dkg túró

1 üveg meggybefőtt

cukor ízlés szerint

3 tojás habja

1 csomag vaníliás puding

a befőtt leve

A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd elosztom egynegyed háromnegyed arányban. (Ha túl pergős a tészta, egy kis tejjel lehet lazítani). A nagyobb részt kinyújtom és sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe teszem. A kisebb részből lesznek a rácsok.

A túrót összekeverem a cukorral és a tojáshabbal(egy kevés habot tegyünk félre a rácsok lekenéséhez), majd a tésztára teszem. Rárakom a meggyet. A meggylevet a pudinggal besűrítem (ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk hozzá egy kis vizet), és még melegen a túróra öntöm. A maradék tésztából rácsokat teszek a tetejére, tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm. Amikor teljesen kihűlt akkor lehet szépen szeletelni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése