Meggyes-túrós
Nagyon finom túrós süti. Igazából nem muszáj rá rácsokat készíteni, akkor magasabb lesz az alja, vagy kevesebb lisztből készíthető. Én legközelebb lehet kihagyom a rácsokat, mert így nehezebben tudtam szépen szeletelni.
A tészta:
60 dkg liszt
20 dkg Rama margarin
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás sárgája
reszelt cirtomhéj
A töltelék:
50 dkg túró
1 üveg meggybefőtt
cukor ízlés szerint
3 tojás habja
1 csomag vaníliás puding
a befőtt leve
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd elosztom egynegyed háromnegyed arányban. (Ha túl pergős a tészta, egy kis tejjel lehet lazítani). A nagyobb részt kinyújtom és sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe teszem. A kisebb részből lesznek a rácsok.
A túrót összekeverem a cukorral és a tojáshabbal(egy kevés habot tegyünk félre a rácsok lekenéséhez), majd a tésztára teszem. Rárakom a meggyet. A meggylevet a pudinggal besűrítem (ha túl sűrűnek érezzük, tegyünk hozzá egy kis vizet), és még melegen a túróra öntöm. A maradék tésztából rácsokat teszek a tetejére, tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm. Amikor teljesen kihűlt akkor lehet szépen szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése