Duna- hulláma szelet
Akik régóta követnek, azok tudják, 2 dolgot nem fognak látni nálam soha: töretlen csokimázat és szépen, egyformára szeletelt süteményt. Egyszerűen nem sikerül 🤷 Bár valószínűleg ott hibáztam, amikor a krémet rátéve nem tettem be a hűtőbe kicsit dermedni, hanem rögtön tettem rá a csokit. Szeletelni meg csak szimplán béna vagyok 😀 De ezek ne rettentsenek el benneteket a kipróbálástól, mert isteni finom sütemény !
Duna - hullám szelet
20x30 tepsihez
Tészta
5 tojás
25 dkg cukor
10 dkg vaj
Fél dl víz
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 üveg meggybefőtt
Krém
3 dl tej
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
10 dkg vaj
Díszítéshez
10 dkg csokoládé (én 15-öt használtam)
A tésztához a meggy és a kakaó kivételével összekeverjük a hozzávalókat. A massza felét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A kakaóport óvatosan a maradék tésztába forgatjuk, majd a fehér masszára kanalazzuk. Rátesszük a meggyet is . 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
A krémhez pudingot főzünk a tejből, cukorból, vaníliás cukorból és a pudingporból. Ha kihűlt, habosra keverjük a lágy vajjal.
A krémet egyenletesen elkenjük a kihűlt tésztán, majd hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Vízgőz fölött megolvasztott csokival bevonjuk a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése