Kelt tésztás palacsinta
Anyáéknál sütöttem egy kis palacsintát a bableves után. Ismét új receptet próbáltam ki. Élesztős. Szivacsos tésztát ígért a recept. Nekem ez annyira nem jött elő, de valószínűleg azért, mert nem vertem fel külön a tojásfehérjét, hanem az egészet egyben.. én egy pici olajat a tésztába is tettem, de tényleg csak egy kortynyit, túl száraznak ítéltem anélkül a tésztát. Nagyon finom lett, jó kis recept. Eperlekváros és nutellás készült. Dupla adagból készítettem.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt
5 dl tej
1,5 dkg élesztő
2 tojás
1 kiskanál cukor
pici só
olaj
ELKÉSZÍTÉS:
Egy dl langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgájához hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt, majd a a többi langyos tejjel, liszttel váltakozva kikeverjük a palacsinta tésztát. Végül könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot. 15 percet hagyjuk kelni.
Minden tészta előtt olajozzuk a sütőt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése