Bakonyi betyárleves

 Tartalmas, laktató leves

 Bakonyi betyárleves 

Hozzávalók: 

 10 dkg füstölt szalonna

 1 nagy fej vöröshagyma

 60 dkg sertéscomb

 1 kisüveg gomba

 3 szál sárgarépa 

 1 szál fehérrépa 

 só, bors, pirospaprika 

 1 nagy tejföl

 2 evőkanál liszt 



 Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megdinszteljük. A kis kockákra vágott húst is hozzáadjuk, majd addig pirítjuk, amíg elveszti nyers színét. A cikkekre vágott gombát is beledobjuk, és a karikára vágott répákat is. Fűszerezzük. Felöntjük vízzel (ha cipóban szeretnénk tálalni, csak annyi vízzel öntsük fel, ami épphogy ellepi), közepes lángon főzzük, amíg meg nem puhul a hús. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd ha már teljesen megpuhult a hús, besűrítjük a levest a tejfölös keverékkel. Egyszer felforraljuk, majd tálaljuk 🙂 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése