Krumpliágyon sült csirkemell brokkoli takaróval

 Krumpliágyon sült csirkemell brokkoli takaróval Ennek az ételnek a nevétől már csak az íze jobb☺ Nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható. A fűszerezést mindenki igény szerint variálhatja, én most nagyon szimplán oldottam meg.

 Hozzávalók: 

 kb. 60 dkg csirkemellfilé 

1 fej brokkoli

 burgonya (nekem 6 nagyobb volt) 

 kb. 3 dl főzőtejszín 

 sajt 

 fűszerek: só, bors, majoranna, pirospaprika sült krumpli fűszersó

 mustár

 olaj 

 A brokkolit ételízesítős vízben megfőzőm, leszűröm. A húst kisebb kockákra (vagy csíkokra) vágom, majd leöntöm egy kis olajjal, megszórom sóval, borssal, majorannával, paprikával, és hozzáadok egy kis mustárt. Alaposan összekeverem, állni hagyom a pácban. A burgonyákat hámozom, karikákra vágom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Sült krumpli fűszersóval meghintem. Ráteszem a húst, majd a rózsáira szedett brokkolit. Leöntöm a tejszínnel, jó sok sajtot reszelek rá, és kb, 180 fokon egy óra alatt készre sütöm. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése