Krumpliágyon sült csirkemell brokkoli takaróval Ennek az ételnek a nevétől már csak az íze jobb☺ Nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható. A fűszerezést mindenki igény szerint variálhatja, én most nagyon szimplán oldottam meg.
Hozzávalók:
kb. 60 dkg csirkemellfilé
1 fej brokkoli
burgonya (nekem 6 nagyobb volt)
kb. 3 dl főzőtejszín
sajt
fűszerek: só, bors, majoranna, pirospaprika sült krumpli fűszersó
mustár
olaj
A brokkolit ételízesítős vízben megfőzőm, leszűröm. A húst kisebb kockákra (vagy csíkokra) vágom, majd leöntöm egy kis olajjal, megszórom sóval, borssal, majorannával, paprikával, és hozzáadok egy kis mustárt. Alaposan összekeverem, állni hagyom a pácban. A burgonyákat hámozom, karikákra vágom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Sült krumpli fűszersóval meghintem. Ráteszem a húst, majd a rózsáira szedett brokkolit. Leöntöm a tejszínnel, jó sok sajtot reszelek rá, és kb, 180 fokon egy óra alatt készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése