Krumplileves virslivel

 Majorannás krumplileves virslivel

 Hozzávalók:

 5 nagyobb burgonya

 5 db virsli 

 fűszerek: só, bors, majoranna, 3 babérlevél, pirospaprika 

 2 evőkanál zsír 

 1 hagyma 

 2 evőkanál liszt

 Először a burgonyát hámozzuk meg és vágjuk kockákra, a virslit pedig karikázzuk föl. A hagymát csak tisztítsuk meg, hagyjuk egyben. A zsíron a lisztet megpirítjuk. Ha szép zsemleszínű lesz, levesszük a tűzről. Rátesszük a pirospaprikát, felengedjük vízzel. A kockákra vágott krumplit és az egész hagymát beletesszük a vízbe. Ízlés szerint fűszerezzük. Amikor már majdnem megfőtt a krumpli, beletesszük a karikára vágott virslit is. Készre főzzük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése