Napraforgó
Ez az étel nem csak mutatós, hanem nagyon finom is. Vendégvárónak készült, pillanatok alatt elfogyott.
50 dkg liszt
1 tojás + 1 a kenéshez
140 g joghurt
3 ek. olaj
1.5 tk. só
1 ek. cukor
2 dl víz
2 dkg élesztő (vagy egy instant)
szezámmag
töltelék:
sonka
tejföl
mustár
pizzakrém, pizza fűszerkeverék,
oregano
sajt
igazából bármivel meg lehet tölteni
Az élesztőt felfuttatjuk, de ha instant élesztőt használtok, mint ahogyan én is tettem, akkor a tészta hozzávalóit csak összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. 2 egyenlő részre osztjuk, és kb. 3 mm vastagságú kör alakra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (gáztepsi méret), megkenjük pizzakrémmel, fűszerezzük, rárakjuk az apróra szeletelt sonkát. Nálam ez volt a töltelék, de bármi mással elkészíthető. A másik lapot szintén kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele az előző lapot. Közepébe pohárral mélyedést készítünk, de arra ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden egyes tésztát kétszer megtekerünk. Felvert tojással lekenjük, közepére szezámmagot szórunk, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. 180 fok kb. 25 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése