Napraforgó

 Napraforgó

 Ez az étel nem csak mutatós, hanem nagyon finom is. Vendégvárónak készült, pillanatok alatt elfogyott. 

 50 dkg liszt 

1 tojás + 1 a kenéshez 

140 g joghurt 

3 ek. olaj 

1.5 tk. só 

1 ek. cukor

 2 dl víz

 2 dkg élesztő (vagy egy instant) 

szezámmag

 töltelék:

 sonka 

tejföl

 mustár 

pizzakrém, pizza fűszerkeverék, 

oregano

 sajt

 igazából bármivel meg lehet tölteni

 Az élesztőt felfuttatjuk, de ha instant élesztőt használtok, mint ahogyan én is tettem, akkor a tészta hozzávalóit csak összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük. 2 egyenlő részre osztjuk, és kb. 3 mm vastagságú kör alakra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (gáztepsi méret), megkenjük pizzakrémmel, fűszerezzük, rárakjuk az apróra szeletelt sonkát. Nálam ez volt a töltelék, de bármi mással elkészíthető. A másik lapot szintén kör alakúra nyújtjuk, és befedjük vele az előző lapot. Közepébe pohárral mélyedést készítünk, de arra ügyeljünk, hogy ne szakítsa át a tésztát. Pizzavágóval felcsíkozzuk a tésztát, majd minden egyes tésztát kétszer megtekerünk. Felvert tojással lekenjük, közepére szezámmagot szórunk, majd az egészet meghintjük reszelt sajttal. 180 fok kb. 25 perc.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése