Rántott, húsos palacsinta
A múlt hétvége a palacsintáé volt. Készült sós és édes változat is, ha már belekezdtem a sütésbe 🙂 Kicsit pepecs és időigényes, de nagyon finom még másnap is. Kb. 13 db húsos palacsinta készült ebből a húsmennyiségből, ennek megfelelően süssük a tésztát!
Hozzávalók a tésztához
én mindig ezt a palacsinta tészta receptet használom, most tripláztam a mennyiséget, mert kakaós pali is készült.
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
2 dl ásványvíz
3/4 dl
olaj
só
Hozzávalók a húshoz:
50 dkg darált hús
só, bors, pirospaprika
1 kis fej hagyma
kb. 3-4 evőkanál tejföl
2-3 evőkanál liszt
olaj
Panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A tészta hozzávalóit alaposan csomómentesre kavarjuk, majd kisütjük. A húsból pörköltöt készítünk. Kevés olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst. Fűszerezem. Amikor már megpuhult a hús, megszórom liszttel, jól elkeverem, majd hozzáadom a tejfölt is. A lényeg, hogy kicsit sűrű állaga legyen, így nem folyik ki. A tésztára húst teszek, ráhajtom a széleit, majd feltekerem. Fontos behajtani a széleit, mert így nem folyik ki! Ezután a szokásos módon lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése