Rántott, húsos palacsinta

 Rántott, húsos palacsinta 

A múlt hétvége a palacsintáé volt. Készült sós és édes változat is, ha már belekezdtem a sütésbe 🙂 Kicsit pepecs és időigényes, de nagyon finom még másnap is. Kb. 13 db húsos palacsinta készült ebből a húsmennyiségből, ennek megfelelően süssük a tésztát! 

Hozzávalók a tésztához 

 én mindig ezt a palacsinta tészta receptet használom, most tripláztam a mennyiséget, mert kakaós pali is készült. 

 20 dkg liszt 

2 tojás 

3 dl tej

 2 dl ásványvíz 

3/4 dl 

olaj 

só 

 Hozzávalók a húshoz: 

 50 dkg darált hús 

 só, bors, pirospaprika

 1 kis fej hagyma

 kb. 3-4 evőkanál tejföl

 2-3 evőkanál liszt 

 olaj 

 Panírhoz: 

 liszt 

 tojás

 zsemlemorzsa 

 A tészta hozzávalóit alaposan csomómentesre kavarjuk, majd kisütjük. A húsból pörköltöt készítünk. Kevés olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst. Fűszerezem. Amikor már megpuhult a hús, megszórom liszttel, jól elkeverem, majd hozzáadom a tejfölt is. A lényeg, hogy kicsit sűrű állaga legyen, így nem folyik ki. A tésztára húst teszek, ráhajtom a széleit, majd feltekerem. Fontos behajtani a széleit, mert így nem folyik ki! Ezután a szokásos módon lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése