Tarkedli
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
30 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2 ek. cukor
3,5 dl langyos tej
1 tojás
1 kis csipet só
2 ek. olvasztott vaj
1 csomag vaníliás cukor
A sütéshez:
kevés olaj
Tálaláshoz:
porcukor ízlés szerint
baracklekvár
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. (A palacsintatésztánál egy kissé sűrűbb tésztát kapunk, ha túl sűrű, tejjel hígítsuk!) Langyos helyen 25 percig pihentetjük. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, merőkanállal 3-4 kis halmot teszünk a tésztából. Mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése