Tarkedli

Tarkedli 

Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 

 30 dkg finomliszt 

2 dkg élesztő 

2 ek. cukor

 3,5 dl langyos tej 

1 tojás 

1 kis csipet só

 2 ek. olvasztott vaj

 1 csomag vaníliás cukor 

 A sütéshez: 

 kevés olaj

 Tálaláshoz:

 porcukor ízlés szerint 

baracklekvár 

 Elkészítése: 

 Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a többi hozzávalóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt is. (A palacsintatésztánál egy kissé sűrűbb tésztát kapunk, ha túl sűrű, tejjel hígítsuk!) Langyos helyen 25 percig pihentetjük. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, merőkanállal 3-4 kis halmot teszünk a tésztából. Mindkét oldalát 1-1 percig sütjük. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése