Túrós rakott kalács

 Túrós rakott kalács

 kb. 3 dl tej 

 egy nagy fonott kalács (25-30 dkg) 

 50 dkg túró 

 15 dkg porcukor

 2 tojás

 2 csomag vaníliás cukor

 ízlés szerint mazsola/lekvár 

 pici margarin 

 A kalácsot felszeleteljük, és meleg sütőben szárítjuk pár percig. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, belefektetjük a kalácsszeleteket, meglocsoljuk annyi vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel, amennyit felvesz, majd megkenjük lekvárral. A túrót, porcukrot és a tojások sárgáját jól összekeverjük,hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A kalácsra öntjük, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha több a kalácsunk, emeletesen is finom. Ne vágjuk túl vékony szeletekre! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése