Túrós rakott kalács
kb. 3 dl tej
egy nagy fonott kalács (25-30 dkg)
50 dkg túró
15 dkg porcukor
2 tojás
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint mazsola/lekvár
pici margarin
A kalácsot felszeleteljük, és meleg sütőben szárítjuk pár percig. Egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, belefektetjük a kalácsszeleteket, meglocsoljuk annyi vaníliás cukorral elkevert langyos tejjel, amennyit felvesz, majd megkenjük lekvárral. A túrót, porcukrot és a tojások sárgáját jól összekeverjük,hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A kalácsra öntjük, előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha több a kalácsunk, emeletesen is finom. Ne vágjuk túl vékony szeletekre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése