Nagyon finom karajt sütöttem ma. Krumplit is lehet alá tenni, akkor tökéletes egytálétel. Nekem most volt tegnapról krumplipürém, ahhoz készítettem.
Karfiolos karaj
10 szelet karaj
10 szelet sonka
1 nagy fej karfiol
1 vödrös tejföl
Kb 1 dl főzőtejszín
Só, bors, pirospaprika
Fokhagyma
Sajt
A karajt felszeleteltem, fűszereztem, majd egy kis olajban mindkét oldalát megsütöttem. A karfiolt rózsáira szedtem, ételízesítős vízben megfőztem.
A karajt egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Ráhelyeztem egy szelet sonkát, majd mindegyikre tettem bőven karfiolt. Ezután kanalaztam rájuk sóval, borssal, fokhagymával elkevert tejfölt , majd amikor már mindegyiken volt, akkor a maradék tejfölbe öntöttem egy kis főzőtejszínt és ráöntöttem a karfiolra. Megszórtam bőven rendelt sajttal. 180 fokon 50 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése