Burgonyás lángos

 Nagyon jó a tésztája, érdemes kipróbálni. 

Igazi beach hangulat 🥰 mindig bent fotózok, pedig most olyan szép kint minden.

Burgonyás lángos

50 dkg liszt

30 dkg főtt, áttört krumpli (nekem most 38 dkg volt)

2.5 dkg élesztő (1 csomag instant élesztővel is tökéletes)

2 kiskanál só

csipet őrölt bors és cukor

kb. 1.5 dl tej az élesztőhöz ( ha instantot teszek bele, akkor is beleteszem a tejet!)

olaj

feltétnek: sajt, tejföl

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Ha kész, a liszthez adjuk, amibe az áttört krumplit, sót, borsot tettük. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva 40 percig kelesztjük. A megkelt tésztából kézzel kis gombócokat formálunk, és mielőtt a forró olajba tennénk, széthúzgáljuk laposra. (Én kisebb, ducibb lángosokat szeretek sütni, annyira nem szoktam kilapítani)Aranybarnára sütjük, kívánt feltéttel megkenjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése